VOANews.com

Глас на Америка ▪ MacedonianВашиот прозорец кон САД

23 Јули 2009 

Денес во VOA:

Вести на 45 јазици
A pedestrian passes before a share prices board in Tokyo, Japan, 03 Mar 2009
Според  податоци на Азиската банка за развој - азиските економии се на добар пат да ја надминат рецесијата. Прогноза е дека источноазиските држави ќе имаат растеж од шест проценти во 2010 - два пати побрз од годинава
 
Останати извештаи
 
Secretary of State Clinton and Vietnamese FM Pham Gia Khiem shake hands at end of group photo session, in Phuket, 23 Jul 2009
President Obama speaks at White House news conference, 22 Jul 2009
Oli Rehn
Col. Ritchie, an Army doctor, discusses efforts to study suicide among American soldiers, (file photo)
Visiting US VP Joe Biden speaks after receiving a presidential during a reception in Tbilisi, 22 Jul 2009
US Capitol, Washington DC

Претрес на канцеларијата на лекарот на Мајкл Џексон
Клинтон го засилува притисокот врз Северна Кореја за нуклеарната програма
Јапонија разочарана од намалените шанси за купување на американски бомбардер
Кај мајмуни пронајдена болест налик на СИДА
Обама:  Намалено насилството во Ирак, но престојат тешки денови
Секстирање – нов феномен во Америка
Трговијата со деца за сексуална експлоатација е сериозен проблем во САД
Загаден воздух штетен за неродените деца
Жестока дебата во Конгресот за реформи во здравството
Клинтон вели дека денуклеаризација е  единствената опција за Северна Кореја
Кина ги повикува САД да усвојат стабилна економска политика
Newsflash
Лилица КитановскаТВ-журнал  Секој работен ден
ГЛЕДАЈТЕ


Македонците во САД
[insert caption here]
Конференција на ОМД ПООПШИРНО

Хроника на Белата куќа
Првите 100 денаНовата влада - предизвици и иницијативи  ПООПШИРНО

Вашето мислење
Дали со олеснувањето на визната либерализација очекувате повеќе да патувате во земјите на ЕУ?
Да
Не
Резултати

Следете не`на Twitter
twitter.com/voamacedonianНови медиуми, најнови вести   ПООПШИРНО