Google Mapsin / Google Earthin lisäkäyttöehdot

Viimeksi muokattu: 1.3.2012

Lataamalla, asentamalla tai käyttämällä Google Earth -ohjelmistoa, käyttämällä Google Maps -palvelua (yhteisnimeltään Tuotteet tai Palvelut) tai käyttämällä Tuotteiden sisältöä käyttäjä sitoutuu noudattamaan seuraavia ehtoja: (1) Googlen käyttöehtoja (Yleiset käyttöehdot), (2) Laki-ilmoituksiimme sisältyviä käyttöehtoja (Laki-ilmoitukset) sekä (3) lisäehtoja, jotka on määritetty alla (Lisäehdot). Suosittelemme lukemaan nämä kolme asiakirjaa ennen kun jatkat palvelun käyttöä, koska ne muodostavat sitovan Tuotteiden käyttöä koskevan sopimuksen käyttäjän ja Googlen välille. Yleiskäyttöehtoihin, Laki-ilmoituksiin sekä Lisäehtoihin viitataan yhteisnimellä Ehdot.

Käyttäjän tulee myös hyväksyä Googlen tietosuojakäytäntö ladatakseen tai käyttääkseen Tuotteita.

1. Tuotteiden käyttö. Google myöntää käyttäjälle ei-yksinomaisen ja siirtymättömän luvan Google Maps -palvelun käyttämiseen, Google Earth -ohjelmiston ja palvelun lataamiseen ja käyttämiseen sekä Tuotteiden Sisällön (määritetty alla) käyttämiseen Ehtojen mukaisesti.

2. Käytön rajoitukset. Ellei käyttäjä ole saanut kirjallista etukäteislupaa Googlelta (tai tietyn Sisällön tarjoajalta), käyttäjä ei saa: (a) kopioida, kääntää, muokata tai tehdä johdannaisteoksia Sisällöstä tai sen osasta, (b) uudelleenjaella, alilisensoida, vuokrata, julkaista, myydä, siirtää, markkinoida tai muuten asettaa Tuotteita tai Sisältöä kolmansien osapuolien saataville, (c) aukikoodata, purkaa tai muuten yrittää hankkia Palveluiden tai niiden osien lähdekoodia, ellei tähän ole erillistä lain myöntämää lupaa tai velvoitetta, (d) käyttää Tuotteita tavalla, jonka kautta käyttäjä tai toinen henkilö saa käyttöönsä joukkolatauksia tai -syötteitä mistään Sisällöstä, mukaan lukien leveys- ja pituuskoordinaatit, kuvat tai karttatiedot, (e) poistaa, peittää tai millään tavalla muuttaa Tuotteissa tai Sisällössä näkyviä varoituksia, ilmoituksia (mukaan lukien tekijänoikeus- tai muut oikeudenomistusilmoitukset) tai linkkejä, (f) käyttää Palvelua tai Sisältöä millään tuotteilla, järjestelmillä tai sovelluksilla, joita käytetään seuraaviin tarkoituksiin tai niiden yhteydessä: (i) reaaliaikainen navigaatio- tai reittiopastus mukaan luettuna tarkat reittiohjeet, jotka on synkronoitu käyttäjän laitteen sijaintiin tai (ii) ajoneuvojen automaattisen käytön järjestelmä tai toiminnot, tai (g) luoda Tuotteiden avulla tietokantaa paikoista tai muista paikallisista yritystiedoista.

3. Sopiva käyttö, lakien ja Googlen käytäntöjen noudattaminen. Käyttäjä suostuu siihen, että hän on itse vastuussa omista toimistaan ja sisällöstään käyttäessään Tuotteita ja että hän on vastuussa kaikista käytön aiheuttamista seurauksista. Käyttäjä suostuu käyttämään Tuotteita vain sopiviin ja Ehtojen ja muiden sovellettavien Googlen esittämien käytäntöjen tai sääntöjen mukaisiin tarkoituksiin. Käyttäjä suostuu esimerkiksi, muttei mitenkään rajoittuen, siihen, että Tuotteita käytettäessä ei ole luvallista: (a) halventaa, solvata, häiritä, ahdistella, uhata tai muutoin rikkoa muiden laillisia oikeuksia (kuten oikeutta yksityisyyteen ja julkisuuteen), (b) ladata palvelimelle, lähettää, lähettää sähköpostitse, siirtää tai muutoin tuoda saataville mitään sopimatonta, halventavaa, loukkaavaa, siveetöntä tai laitonta sisältöä, (d) ladata palvelimelle, lähettää, lähettää sähköpostitse, siirtää tai muutoin tuoda saataville viestejä, jotka mainostavat pyramidiverkostoja, ketjukirjeitä tai vahingollisia kaupallisia viestejä tai mainoksia, (e) ladata palvelimelle, lähettää, lähettää sähköpostitse, siirtää tai muutoin tuoda saataville muuta sisältöä, viestejä tai yhteydenottoja, jotka ovat sovellettavan lain, käyttöehtojen tai sovellettavien Tuotekäytäntöjen tai -sääntöjen kieltämiä, (f) ladata mitään jonkun muun lähettämää tiedostoa, jos käyttäjä tietää tai käyttäjällä on syytä epäillä, ettei tiedostoa ole voitu jakaa laillisesti, (g) esiintyä minään muuna henkilönä tai tahona tai väärentää tai poistaa mitään tekijän merkkejä, laillisia tai muita aitousilmoituksia tai omistusmerkkejä tai alkuperämerkkejä tai tietoja ohjelmiston tai muun materiaalin lähteestä, (h) rajoittaa tai estää toisia käyttäjiä käyttämästä Tuotteita tai Googlen palveluita, (i) käyttää mitään robottia, hakuagenttia, sivustojenhakusovellusta tai muuta laitetta hakemaan tai luetteloimaan mitään osaa Googlen palveluista tai kokoamaan tietoa käyttäjistä mihinkään valtuuttamattomaan tarkoitukseen, (j) lähettää sisältöä, joka ilmaisee tai viittaa virheellisesti Googlen tukevan tai mainostavan tällaista sisältöä, (k) luoda käyttäjätilejä automatisoidusti, vilpillisesti tai väärin perustein, (l) mainostaa laittomia toimia tai antaa ohjeita niiden suorittamiseen, (m) edistää jotakin ryhmää tai henkilöä vastaan kohdistuvaa fyysistä haittaa tai vammaa tai (n) lähettää mitään viruksia, matoja, vikakoodeja, troijalaisia tai mitään muita haitallisia aineistoja.

4. Tuotteiden Sisältö. Google Maps ja Google Earth antavat käyttäjälle oikeuden käyttää ja katsella monenlaista sisältöä, mukaan lukien valokuvia, kartta- ja maastotietoja, yritystietoja, arvosteluja, liikennetietoja ja muuta Googlen, sen lisenssinantajien ja sen käyttäjien tarjoamaa aiheeseen kuuluvaa sisältöä (Sisältö). Käyttäjä voi myös käyttää kolmannen osapuolen sisältöä, joka on käytettävissä Tuotteissa Googlen palveluiden kuten Google-gadgetien kautta. Käyttäjä ymmärtää ja hyväksyy seuraavat ehdot: (a) Karttatiedot, liikennetiedot, reittiohjeet ja aiheeseen liittyvä Sisältö tarjotaan vain suunnittelua varten. Sääolosuhteet, rakennustyömaat, tiesulut tai muut tapahtumat saattavat johtaa kartan tuloksista poikkeaviin ajo-olosuhteisiin tai reittiohjeisiin. Käyttäjän tulee käyttää Sisältöä oman harkintansa mukaan. (b) Tietty sisältö on kolmansien osapuolien Googlelle lisensoimaa, mukaan lukien TomTom Global Content BV:n (TomTom) sisältö, ja kyseinen sisältö on TomTomin ja/tai vastaavien kolmansien osapuolien tekijänoikeuksien ja muiden immateriaalioikeuksien suojaamaa. Käyttäjää voidaan pitää vastuussa, jos Sisältöä kopioidaan tai paljastetaan luvattomasti. TomTom-sisällön käyttöä, mukaan lukien sisällön tulostamista markkinointi- tai mainostarkoituksiin, säätelevät Laki-ilmoitukset-sivulla mainitut lisärajoitukset.

5. Google Earthin lisäehdot. Google Earth -ohjelmisto on Yhdysvaltain vientivalvonnan alainen. Käyttämällä Google Earth -ohjelmistoa käyttäjä sitoutuu käyttämään ohjelmistoa vain laillisiin, sopiviin ja näiden Ehtojen mukaisiin tarkoituksiin. Käyttäjä sitoutuu myös noudattamaan kaikkia sovellettavia vienti- ja uudelleenvientilakeja ja säädöksiä, mukaan lukien Yhdysvaltain Kauppaministeriön säätämiä Export Administration Regulations (EAR) -säädöksiä sekä Valtiovarainministeriön Office of Foreign Assets Control -toimiston säädöksiä.

6. VASTUUVAPAUSLAUSEKE JA VASTUURAJOITUKSET. (a) GOOGLE JA SEN LISENSSINANTAJAT (MUKAAN LUKIEN TOMTOM JA SEN SISÄLLÖNTARJOAJAT) EIVÄT TAKAA TUOTTEIDEN TAI SISÄLLÖN PAIKKANSAPITÄVYYTTÄ TAI TÄYDELLISYYTTÄ. (b) GOOGLEN YLEISTEN KÄYTTÖEHTOJEN TAKUUMME JA VASTUUSVAPAUSLAUSEKKEEMME -PYKÄLÄN MUKAAN GOOGLE JA SEN LISENSSINANTAJAT (MUKAAN LUKIEN TOMTOM JA SEN SISÄLLÖNTARJOAJAT) KIISTÄVÄT KAIKKI SISÄLTÖÖN JA TUOTTEISIIN LIITTYVÄT TAKUUT, EIKÄ KYSEISIÄ TAHOJA VOI PITÄÄ VASTUUSSA SISÄLLÖN TAI TUOTTEIDEN KÄYTÖSTÄ JOHTUVISTA VAHINGOISTA TAI MENETYKSISTÄ.

7. Yhdysvaltain valtionhallinnon rajoitetut oikeudet. Jos Tuotteita käyttää Yhdysvaltain valtionhallinto tai niitä käytetään Yhdysvaltain valtionhallinnon puolesta, kyseistä käyttöä koskevat lisäehdot, jotka esitetään Laki-ilmoitukset -sivulla Valtionhallinnon käyttö -osiossa.